Spenat- och purjolökspaj

10 portioner
Ingredienser
Pajdeg
  • 250 g kallt Hjordnära Smör
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 dl iskallt vatten
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 900 g purjolök
  • 250 g färsk spenat
  • 3 msk rapsolja
  • 4 st ägg
  • 2 dl Hjordnära Vispgrädde
  • 250 g Ljuva Ostcrème
  • 1 msk salt
  • peppar
Så här gör du

Pajdeg: Mixa smör, mjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylen i 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Finstrimla purjolök och fräs i olja tillsammans med spenat. Kavla ut pajdegen och klä ett bleck. Tryck ut den i kanterna och nagga den. Förgrädda pajskalet i 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, ostcrème, salt och peppar. Lägg purjolök och spenat i pajskalet och häll över äggstanningen. Sänk värmen i ugnen till 180 grader och baka i 30 min.