Surdegsmacka för ostälskaren

10 portioner
Ingredienser
  • 10 skivor surdegsbröd, stora
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
  • 20 st salladsblad
  • 500 g påläggsskinka
  • 300 g Président Brie
  • 150 g skivad rödlök, isad
  • 50 g blandade örter
  • 1 dl fransk vinegrette
Fransk vinegrette
  • 50 ml Dijonsenap
  • 50 ml vit vinäger, mild
  • 50 ml olivolja
  • 50 ml rapsolja
  • 10 ml flytande honung
Så här gör du

Bre bröden med Tartimalin och toppa med brie, sallad, skinka, lök och örter. När mackan serveras ringla över en sked vinegrette.

Fransk vinegrette
Mixa samman alla ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar. Förvara dressingen i en burk med lock så är det enkelt att skaka samman den innan servering.

Tips!
Bygg mackorna och skär brien i munsbitar som gör mackanännu mer aptitlig. Gör mackorna ytterligare lyxigare med goda charkuterier och ta bättre betalt.