Svampspread med picklad lök

10 portioner | 1 tim | 10 min

Ingredienser

  • 350 g Bistro färskost
  • 200 g svamp, rostad, i bitar
  • ½ dl olivolja
  • 50 g grönkål, blancherad, strimlad
  • 1 citron, saft och zest
  • 1 msk Sriracha hot chili
  • salt och svartpeppar
  • 10 skivor surdegsbröd
Picklad silverlök
  • 300 g silverlök, tunt skivad
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 krm dillfrö

Gör så här

Blanda alla ingredienser och smaka av. Servera på en skiva grillad surdegsbröd. Toppa med svamp och picklad silverlök.

Rostad svamp
Dela svampen i mindre bitar. Dressa den med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugn på 180° i ca 8 minuter.

Picklad silverlök
Koka upp vitvinsvinäger, honung och dillfrö hastigt. Slå blandningen över silverlöken och låt dra i ca 1 timme.