Tarte Flambée med äpple, russin och honung

10 portioner

Ingredienser

Tarte Flambée deg
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl Bistro Färskost
  • ½ msk kanel
  • 2 msk timjan
  • 1 msk honung
  • 6 äpplen, tunt skivade
  • ruccola
  • valnötter
  • gula russin
  • honung

Gör så här

Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och blanda ihop till en smidig deg. Täck med plastfolie. Låt vila. Baka av i ugn på uppvärmd plåt. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt  på bakplåtspapper.

Rör samman färskost med kanel, timjan och honung och bre ut på degen. Lägg på äpplen tunt. Baka i ca 5 minuter på 250 grader. Toppa med ruccola, valnötter, russin och honung.