Tarte flambée med karamelliserad lök och spickeskinka

10 portioner
Ingredienser
Deg
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 5 dl vatten
  • ¾ dl olivolja
  • 4 st rödlök
  • 50 smör
  • 3 msk socker
  • ½ dl balsamico
  • 2 dl Skånemejerier Ekologisk Crème Fraiche
  • 2 dl Président Tartimalin Färskost
  • 3 dl riven Gruyère
  • spickeskinka
  • grönt
Så här gör du

Deg
Blanda ihop ingredienserna till en deg. Dela i bitar och kavla ut tunt.

Skiva löken och stek långsamt i smör tills löken har mjuknat. Rör i socker och balsmico och låt koka ihop. Rör samman crème fraiche med färskost och bre ut tunt på bottnarna. Strö över ost. Lägg på lök och baka i 250°C i ca 10 minuter eller tills tarten fått fin färg. Ta ut och toppa med spickeskinka och lite grönt.