Tarte Flambée med rödbeta och valnötter

10 portioner

Ingredienser

Tarte Flambée deg
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl Bistro Färskost
  • 2 msk rosmarin
  • 2 msk timjan
  • salt
  • peppar
  • 5 rödbetor, tunt skivade
  • valnötter
  • honung

Gör så här

Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och blanda ihop till en smidig deg. Täck med plastfolie. Låt vila. Baka av i ugn på uppvärmd plåt. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt på bakplåtspapper.

Rör samman färskost med örter och krydda med salt och peppar. Bre på degen. Strö över rödbetor. Baka i ca 5 minuter på 250 grader. Strö över valnötter och ringla över honung.