Tårtor med kvarg

10 portioner
Ingredienser
Cheesecake på peppearkaka och lingonsylt
  • 150 g Skånemejerier Smör
  • 300 g pepparkakor
  • 7 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 3 dl lingonsylt
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • Citronmeliss
Citronmarängpaj
  • 2 färdiga marängbottnar
  • 1 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 1 dl lemoncurd
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk snabbkaffe (pulver)
  • Citronmeliss
  • Jordgubbar
Så här gör du

Cheesecake på peppearkaka och lingonsylt
Använd en springform med diametern 30 cm. Smält smöret och låt svalna. Smula sönder pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Lägg smulet i en rund form med avtagbara kanter. Blanda kvarg och lingonsylt. Lägg blandningen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar. Blanda rörsocker och kanel och strö över cheesecaken innan servering. Dekorera med gröna blad.

Citronmarängpaj
Vispa ihop kvarg, lemoncurd och florsocker till en massa. Bred massan mellan marängbottnarna. Toppa med kaffepulver, citronmelissblad och jordgubbar.