Toast med kronärtspesto och mozzarella

10 portioner

Ingredienser

  • 1000 g Galbani Mozzarella Skivad
  • 10 skivor surdegsbröd
  • 500 g tärnad färsk tomat
  • 100 g strimlade färska basilikablad
  • 100 g hackad lök
  • 50 g olivolja
  • 25 g balsamicovinäger
Pesto
  • 100 g rostade solroskärnor
  • 400 g kronärtshjärtan i olja, avrunna
  • 25 g vitlök
  • 200 g Galbani Grana Padano riven
  • 75 g ruccola
  • 10 g rivet citronskal

Gör så här

Lägg alla ingredienserna till peston i en mixer och mixa till en grynig massa. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman tomat, lök och basilika, slå på olja och vinäger, smaka av med salt och svartpeppar. Rosta bröden, bred på pesto och lägg på osten. Toppa med tomatröran.