Toast med Taleggio

6 portioner
Ingredienser
Örtpesto
  • ½ l blandade örter
  • 4 dl olja
  • 100 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g Galbani Parmesanost, riven
Timjanolja
  • 2 dl olja
  • 1 dl färsk timjan
  • 12 skivor bröd
  • 300 g Galbani Taleggio
  • 2 bananschalottenlökar
  • sallad
  • soltorkade tomater
Så här gör du

Börja med att göra peston. Lägg örter, olja, pinjenötter, vitlök och parmesan i en mixer och mixa samman. Smaka av med salt och peppar. Mortla timjan med olja till timjanolja. Grilla brödet i smörgåsgrill. Bred på pesto. Lägg på grönt, soltorkade tomater och taleggio. Skär lök tunt och lägg på. Droppa över lite timjanolja och lägg på översta brödskivan.