Topping

Ett krämigt alternativ till sås som är lätt att portionera. Toppingar är också bra smaksättare till rätterna. Välj lokala ingredienser och sätt ett eget namn på blandningen så får toppingen mer uppmärksamhet på menyn.

10 portioner

Ingredienser

Basrecept Topping
  • 7 dl Skånemejerier Crème Fraiche
  • 70 g Allerum Präst, 12 mån, riven
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijon
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • salt
  • peppar
Svenska smaker
  • 1 bas för topping (se ovan)
  • 2 dl ärtor, tinade
  • 3 msk dill hackad
  • 3 tsk pepparrot
  • 2 msk citronsaft
Syrlig & krispig
  • 1 bas för topping (se ovan)
  • ¼ vitkål, finriven
  • 2 st äpple, hackade
  • 3 msk bladpersilja, hackad
Tex-mex
  • 1 bas för topping (se ovan)
  • 2 st rödlök, strimlad
  • 2 msk jalapenos, hackade
  • 3 msk koriander, hackad

Gör så här

Rör samman alla ingredienser.