Torsk med äpple, pepparrot, limecrème och grönsaksbulgur

10 portioner | 45 min

Ingredienser

Torsk
  • 1 200 g torskrygg/-filé
  • 4 dl Ljuva Ostcrème Stark
  • 6 dl Hjordnära vispgrädde
  • 150 g grönt äpple, tärnat
  • 6 msk pepparrot, finriven
  • 200 g bladspenat
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 tsk salt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk ströbröd
Limecrème
  • 3 dl Hjordnära crème fraiche
  • 3 st lime, zest
  • 1 st lime, pressad
Grönsaksbulgur
  • 4 dl bulgur
  • 2 st zucchini
  • 300 g champinjoner
  • 200 g Hjordnära smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 120 g ruccola

Gör så här

Torsk
Sätt ugnen på 175°C. Skär torsken i portionsbitar. Rör ihop Ljuva Ostcrème, grädde, äpple, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela blandningen i en ugnssäker form och lägg torsken ovanpå. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö över torsken. Stek i mitten av ugnen i ca 25 min tills fisken är klar.

Limecrème
Vispa crème fraichen hårt, rör ner limezest och limesaft. Servera den resterande limen i klyftor till fisken.

Grönsaksbulgur
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Dela zucchinin på längden och skär i grova bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs zucchinin och champinjon-erna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Vänd därefter ner grönsakerna i bulgurn. Dekorera med ruccola.