Våffla med ost och spenat

10 portioner
Ingredienser
  • 125 g smör
  • 300 g vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 150 g hela ägg
  • 5 dl Skånemejerier Mjölk, 3%
  • 75 g Pannoumi Ostfärs
  • 25 g färsk spenat, grovhackad
  • Formspray
Toppingförslag:
  • Avokado, gräddfil, tångkaviar och ärtskott
Så här gör du

Smält smöret och låt det svalna. Lägg vetemjöl och bakpulver i en blandare. Vispa i ägg, mjölk och smör lite i taget på låg hastighet. Vispa till en jämn smet och rör sedan i ost och spenat. Smaka av smeten med salt och vitpeppar. Spraya våffeljärnet med formspray och grädda fina våfflor. Det går lika bra att steka smeten på stekbord på samma sätt som pannkakor. Servera tillsammans med goda tillbehör.