Varma mackor

1 portion | 20 min
Ingredienser
Tacofrestelse
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 skiva ananas
  • 1 dl Lindhals Kvarg 9,2%
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk tacokrydda
  • ½ dl riven Allerum Prästost
  • Tomat
  • Grönt
Baconmacka
  • 1 skiva vitt bröd
  • 2 skivor Allerum Prästost
  • Skånemejerier smör (till stekning)
  • 2 skivor bacon
  • 2 skivor lök
  • 1 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 1 tsk riven pepparrot
  • Tomat
  • Grönt
Så här gör du

Tacofrestelse
Sätt ugnen på 225 grader. Skär gärna brödskivan på sniskan till två trekanter. Lägg på en halv ananasskiva på varje brödhalva. Blanda kvarg, majonnäs och tacokrydda och ost till en röra. Lägg röran på brödskivorna. Sätt in dem i ugnen i cirka 10 minuter. Mackan är färdig när den är lite brun på toppen. Toppa med tomat och grönt.

Baconmacka
Stek brödskivan i smör. Skär gärna skivan på sniskan till två trekanter. Lägg på en ostskiva på varje brödhalva. Stek baconskivorna och löken. Lägg bacon och lök på brödskivorna. Blanda kvarg och pepparrot till en kräm. Lägg en klick kräm på toppen av mackorna. Servera mackan tillsammans med tomater och grönt.