Vegetarisk lasagne

10 portioner

Ingredienser

  • 15 st gröna lasagneplattor
  • 600 g djupfryst bladspenat, tinad och urkramad
  • 600 g krossad tomat
  • 400 g zucchini, skivad
  • 200 g gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • olja till stekning av grönsakerna
  • 1 dl basilika färsk eller 1 msk torkad
  • salt och peppar
Ostsås
  • 8 dl Ljuva Ostcrème
  • 200 g riven ost
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

Stek alla grönsaker i en gryta i lite olja och krydda med salt och peppar.

Ostsås
Koka upp alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor och grönsaksblandningen med ostsås i ett bleck och baka av på 175°C i ca 40 minuter.