Ingredienser
- 6 dl portabellosvamp, fint tärnad
- 6 dl svarta bönor, kokta och mixade
- 3 dl broccoli, mixad
- 2 dl rödlök, finhackad
- 3 dl panko (eller glutenfritt skorpmjöl)
- 2 msk worchestershire
- 2 msk vitlök, riven
- 1 dl Ljuva Ostcrème
- 3 ägg
- salt och svartpeppar
- smör, att steka i
Karamelliserad lök
- 3 st gula lökar, skivade
- 1 st rödlök, skivad
- 1 msk rörsocker
- 0,5 l vatten
- 1 krm salt
Chilitopping
- 1 dl Ljuva Ostcrème Stark
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl soltorkade tomater, tärnade
- svartpeppar
Så här gör du
Burgare
Blanda alla ingredienser i en foodprocessor och till sist äggen. Krydda med salt och svartpeppar. Låt smeten vila i cirka 30 minuter. Forma biffar och stek i smör. Om de fastnar tillsätt mer panko.
Karamelliserad lök
Bryn löken tills den fått en fin gyllengul färg. Tillsätt socker och vatten. Sänk värmen. Låt puttra i cirka 15 minuter tills löken blir helt genomskinlig och blank. Smaka av med lite salt.
Chilitopping
Blanda alla ingredienserna. Smaka av med svartpeppar.