Vegetariska ostburgare med chilitopping

10 portioner

Ingredienser

  • 6 dl portabellosvamp, fint tärnad
  • 6 dl svarta bönor, kokta och mixade
  • 3 dl broccoli, mixad
  • 2 dl rödlök, finhackad
  • 3 dl panko (eller glutenfritt skorpmjöl)
  • 2 msk worchestershire
  • 2 msk vitlök, riven
  • 1 dl Ljuva Ostcrème
  • 3 ägg
  • salt och svartpeppar
  • smör, att steka i
Karamelliserad lök
  • 3 st gula lökar, skivade
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 msk rörsocker
  • 0,5 l vatten
  • 1 krm salt
Chilitopping
  • 1 dl Ljuva Ostcrème Stark
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl soltorkade tomater, tärnade
  • svartpeppar

Gör så här

Burgare
Blanda alla ingredienser i en foodprocessor och till sist äggen. Krydda med salt och svartpeppar. Låt smeten vila i cirka 30 minuter. Forma biffar och stek i smör. Om de fastnar tillsätt mer panko.

Karamelliserad lök
Bryn löken tills den fått en fin gyllengul färg. Tillsätt socker och vatten. Sänk värmen. Låt puttra i cirka 15 minuter tills löken blir helt genomskinlig och blank. Smaka av med lite salt.

Chilitopping
Blanda alla ingredienserna. Smaka av med svartpeppar.