Vegetariskt alternativ till sill

10 portioner
Ingredienser
Gräddfilssås
  • 1 l Skånemejerier Gräddfil
  • 3 msk vitlökspuré
  • 1 dl gräslök skuren
  • 1 st citron, skal
  • 1 dl dill, skuren
  • salt
"Sill"
  • 1500 g ostronskivling, ansas till mindre bitar
Picklingslag
  • 1 l vatten
  • 3 dl ättika 24 %
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 3 msk gula senapsfrö
  • 0,5 dl socker
Så här gör du

Gräddfilssås
Blanda och smaka av med salt.

Picklingslag
Koka upp lagen så att saltet löser sig helt. Lägg svampen i lagen och koka försiktigt i ca 5 min. Låt svampen rinna av ordentligt. Blanda med gräddfilssåsen och låt dra över natten innan servering.