Vegogratäng

25 portioner

Ingredienser

Gratäng
  • 1,5 kg pasta, kokt (2 kg okokt)
  • 300 g quinoa, kokt
  • 250 g broccoli, blancherade buketter
  • 200 g salladslök, stora bitar
  • 150 g sojabönor
  • 200 g tomater, klyftade
  • 150 g spenat
  • salt och svartpeppar
  • 6 dl Salakis Turkisk Yoghurt
  • 6 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 1 dl Sambal Oelek
Äppel- och betsallad
  • 500 g gul- eller rödbeta, tunt hyvlad
  • 150 g grönt äpple, klyftor
  • 1 dl dill, skuren
  • 1 dl kapris
  • 0,20 dl kallpressad rapsolja
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

Gratäng
Blanda alla ingredienser utom yoghurt, kvarg, och Sambal Oelek försiktigt. Blanda yoghurt, kvarg och Sambal Oelek och rör i pastablandningen. Baka av i ugn 175°C kombi 20% ånga i 15–20 min.

Äppel- och betsallad
Blanda alla ingredienser.