Vegogryta på betor och kål

10 portioner

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad och delad i bitar
  • 1 dl rapsolja att bryna grönsakerna i
  • 200 g gul lök, klyftad
  • 250 g gulbetor
  • 150 g grönkålsblad (ta bort stabben)
  • 200 g morot, skalad och grovt slantad
  • 150 g äpple, urkärnad och klyftad
  • 150 g champinjoner, klyftade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 5 dl Ljuva Ostcrème
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

Bryn rotfrukter, grönsaker och svamp i en gryta. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka i ca 15 minuter eller så att det fortfarande finns en del hela bitar kvar i grytan. Tillsätt ostcrème. Smaka av med salt och peppar och rör ner persiljan.