Viltfärslimpa

10 portioner

Ingredienser

  • 800 g viltfärs
  • 1 dl panko
  • 3 dl grönsaksbuljong (färdigspädd)
  • 300 g gul lök, finhackad
  • 6 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl oliver, urkärnade, skivade eller hela
  • 350 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 250 g morot, riven
  • 150 g soltorkade tomater, strimlade
  • 3 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 dl färsk basilika och/eller persilja
Snabb mangosalsa
  • 300 g Président Tartimalin Fäskost
  • 150 g mango chutney
  • 150 g tomat, tärnad
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser och gör ett stekprov. Addera krydda eller justera konsistensen på färsblandningen om så behövs. Lägg färsen i brödformar. Baka av i ugn på 175°C till 76°C kärntemperatur. Servera med bakade rotfrukter och mangosalsa.

Snabb mangosalsa
Blanda och smaka av med salt och peppar.