Wallenbergare med potatispuré, lingon och ärtor. Turkisk yoghurt med ananas och honung

10 portioner | 45 min

Ingredienser

  • 750 g blandfärs
  • 7 ägg
  • 7,5 dl Hjordnära vispgrädde
  • 4 tsk salt
  • 2,5 dl ströbröd
  • 500 g gröna ärtor
  • 5 dl rårörda lingon
  • 1 800 g potatis
  • 50 g Hjordnära smör
  • 5 dl Skånemejerier matlagningsgrädde
  • 2,5 tsk salt
  • 1,5 tsk muskot
  • 1 l Lindahls turkisk yoghurt
  • 500 g ananas, tärnad
  • 4 msk mörk choklad, riven

Gör så här

Wallenbergare
Separera äggvitorna från äggulor. Mixa snabbt blandfärs tillsammans med äggulor och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädde och fortsätt mixa till en slät, krämig konsistens. Strö ut ströbröd över en plåt med smörpapper. Klicka ut färsen till små biffar med hjälp av två skedar. Platta till biffarna med stekspade och strö över en nypa ströbröd. Stek biffarna gyllenbruna i panna eller ugn.

Potatispuré
Koka potatisen och häll av vattnet. Använd elvispens degkrokar och mosa potatisen direkt i kastrullen. Klicka ner i 3 msk smör och tillsätt uppvärmd matlagnings-grädde. Smaka av med salt, muskot och ev. peppar. Servera tillsammans med kokta gröna ärtor, rårörda lingon och skirat smör.

Dessert
Klicka upp turkisk yoghurt i ett glas och toppa med ananas. Ringla över honung och avsluta med lite riven choklad.