Zucchinibiffar med yoghurtsås med karamelliserad lök

10 portioner | 45 min
Ingredienser
Zucchinibiffar
  • 1 kg zucchini
  • salt
  • 150 g salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g Lindahls Cottage Cheese
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl maizena
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
Yoghurtsås med karamelliserad lök
  • 400 g lök, fint skivad
  • 2 msk olja, till stekning
  • 0,5 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten till reduceringen
  • 1 litet knippe persilja
  • 500 g Lindahls Turkisk Yoghurt
  • 1 st citron
Så här gör du

Zucchinibiffar
Riv zucchinin grovt, lägg i en sil och blanda med salt. Låt dra i 10 min och krama sedan ur vätskan ordentligt. Hacka salladslöken och riv vitlöken fint. Blanda allt med cottage cheese, ägg och maizena. Salta och peppra och låt stå i 5 min. Forma biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i oljan.

Yoghurtsås med karamelliserad lök
Skiva löken fint och stek den mjuk i 2 msk olja. Tillsätt spiskummin, salt, peppar och vatten och låt koka sakta till allt vatten är borta. Låt löken svalna i kylskåp. Hacka persiljan fint. Blanda sedan lök, yoghurt, persilja, citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, sallad och lite hackad persilja. Toppa med mald svartpeppar.