Zucchinisoppa med bruschetta

10 portioner

Ingredienser

Soppa
  • 600 g zucchini, i bitar
  • 150 g gul lök, i klyftor
  • ½ dl olivolja
  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 500 g kikärter, kokta
  • cayennepeppar
  • basilika
  • 2 st avokado
  • salt och peppar
  • 150 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 50 g pumpafrön till toppning
  • 1 dl hackad persilja till garnering
Bruschetta
  • 50 skivor av baguette
  • 4 msk vitlök, hackad
  • 5 dl tomat, urkärnad, tärnad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl basilika, finskuren
  • 200 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 4 dl gul lök, finhackad
  • 3 dl olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Bryn zucchini och lök i olivolja. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och kikärter och koka i ca 15 minuter. Tillsätt cayennepeppar och basilika. Mixa alla ingredienser släta, tillsätt Mozzarella Grattugiata och avokado allra sist. Smaka av med salt och peppar. Toppa med zucchini, kikärtor, pumpafrön och persilja.

Bruschetta
Blanda alla ingredienser och fördela på brödskivor. Baka av i ugn på 175°C i ca 10 minuter.