Yoghurtguiden
Lindahls Salakis är en serie mångsidiga mejeriprodukter med inspiration från kontinenten. Här hittar du bland annat tre sorters naturell yoghurt där var och en är tillverkad efter de traditionella originalrecept som ger yoghurten sina särskilda egenskaper och användningsområden.
Syrlig och frisk med fast konsistens
Salakis grekisk yoghurt har en frisk och något syrligare smak än den turkiska yoghurten och en lite fastare konsistens. Perfekt till frukost och mellanmål liksom till kalla rätter och desserter. Den grekiska yoghurten är rik på protein som suger upp vätska från grönsaker, frukter och bär och är därför idealisk till röror som tzatziki.
- 10% fett, 5,2% protein
- Levereras i 1 kg hink
- Finns även som ekologisk
Krämig och mild med behaglig syra
Salakis turkisk yoghurt är vår mest sålda matlagningsyoghurt. Mild, med en behaglig syra och krämig konsistens. Underbar till frukost och mellanmål, som den är eller med bär och frukt. Perfekt till kalla såser, röror, efterrätter, bakning och i matlagning där du värmer, men inte kokar yoghurten.
- 10% fett, 4,2% protein
- Levereras i 1 kg och 5 kg hinkar
- Finns även som ekologisk och som laktosfri
Rund, gräddig och kokbar
Salakis rysk yoghurt har en högre fetthalt än turkisk och grekisk yoghurt och konsistensen påminner om löst vispad grädde. Smaken är rund samtidigt som du får yoghurtens milda, friska syra. Rysk yoghurt är kokbar och därför ett utmärkt alternativ till vispgrädde och crème fraiche i det varma köket.
- 17% fett, 3,4% protein
- Levereras i 500 g hink