Skånemejerier matlagningsprodukter

Klassiker med syra

Gräddfil och crème fraiche är två varianter på samma sak: färsk grädde som syrats med bakteriekultur. Här får du gräddens smakbärande egenskaper kombinerat med en syra som passar i matlagning från världens alla hörn.

Vår svenska gräddfil lanserades på 1950-talet som ett tillbehör till midsommarsillen men efterhand breddades användningsområdena. Crème fraichen har en betydligt längre historia, men kom till Sverige först på 1980-talet. Jämfört med gräddfilen har crème fraichen en högre fetthalt och lägre syra, vilket gör att den även lämpar sig i det varma köket.

Unikt från Skånemejerier

Direkt ur förpackningen har Skånemejerier Crème Fraiche och Gräddfil en relativt fast form. Det beror på att vi i tillverkningen låter produkterna mogna först efter det att de hällts upp i sina förpackningar – och det är den produktionsteknik som enligt oss ger det bästa slutresultatet, där du själv kan påverka konsistensen.

Om du önskar en krämigare konsistens att arbeta med behövs bara en lätt omrörning av produkten.

Skånemejeriers Gräddfil och Crème Fraiche

Skånemejerier Gräddfil

Skånemejerier Gräddfil

Gräddfil med syrlig, gräddig och frisk smak. Passar bäst i kalla rätter, som naturellt tillbehör eller som bas i kalla såser. Skånemejerier Gräddfil är gjord på mjölk från gårdar i södra Sverige med de högsta kraven på djuromsorg.

Skånemejerier Crème Fraiche

Skånemejerier Crème Fraiche

Skånemejeriers Crème Fraiche har gräddens fylliga smak kombinerat med en krämig konsistens och en frisk syrlighet. Vår crème fraiche passar utmärkt i alla former av matlagning och är gjord på mjölk från gårdar i södra Sverige med de högsta kraven på djuromsorg.