Klassiker med syra
Gräddfil och crème fraiche är två varianter på samma sak: färsk grädde som syrats med bakteriekultur. Här får du gräddens smakbärande egenskaper kombinerat med en syra som passar i matlagning från världens alla hörn.
Vår svenska gräddfil lanserades på 1950-talet som ett tillbehör till midsommarsillen men efterhand breddades användningsområdena. Crème fraichen har en betydligt längre historia, men kom till Sverige först på 1980-talet. Jämfört med gräddfilen har crème fraichen en högre fetthalt och lägre syra, vilket gör att den även lämpar sig i det varma köket.
Unikt från Skånemejerier
Direkt ur förpackningen har Skånemejerier Crème Fraiche och Gräddfil en relativt fast form. Det beror på att vi i tillverkningen låter produkterna mogna först efter det att de hällts upp i sina förpackningar – och det är den produktionsteknik som enligt oss ger det bästa slutresultatet, där du själv kan påverka konsistensen.
Om du önskar en krämigare konsistens att arbeta med behövs bara en lätt omrörning av produkten.