Fruktkaka

Dubbel sats grunddeg.

ca 25 stycken

Ingredienser

  • 60 g rom eller cognac
  • 160 g torkade aprikoser, hackade
  • 160 g torkade tranbär
  • 120 g torkade fikon, hackade
  • 140 g sockersyltad ingefära, hackad
  • 160 g korinter
Glasyr
  • 665 g florsocker
  • 52 g glykos
  • 75 g rom eller cognac
  • 30 g vatten

Gör så här

Blanda ihop alla frukter med spriten och låt dra i minst några timmar. Gör dubbel sats grunddeg, fast byt ut sockret mot brun farin. Vänd ned fruktblandningen i degen och grädda i 30–45 min i 175°C. Låt kakan svalna helt och frys sedan. Skär upp i önskad storlek och låt tina innan glasyren hälls på.

Glasyr
Sikta florsocker och rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt upp till ca 40°C och stryk över kakan. Låt rinna längs med kanterna. Pynta varje bit med ett marsipanblad och några tranbär rullade i äggvita och strösocker.