Fruktkaka

Ingredienser

  • 250 g (4 dl) russin
  • 10 fikon, torkade
  • 10 aprikoser, torkade
  • 1 1/2 dl konjak eller apelsinjuice
  • 250 g smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mandel, hela
  • 1 dl hasselnötter, hela
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

Skär frukterna i bitar, blanda med konjak eller juice i en skål och låt dra en timme. Smöra och bröa en avlång 2-liters brödform. Sätt ugnen på 175 °C. Rör smör och farinsocker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt hälften av mjölet, hälften av fruktblandningen och därefter resterande ingredienser. Blanda väl. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme. Låt svalna i formen i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Pudra över florsocker och servera fruktkakan i tunna skivor.