1 sats grunddeg med choklad gräddas i 12 min vid 175°C mitt i ugnen. Låt svalna helt.
Skogsbärsmousse
Italiensk maräng: Koka upp vatten och socker till 118°C. Vispa äggvitorna och häll i sockerlagen långsamt samtidigt som du vispar. Fortsätt tills marängen är tjock, fast och glansig.
Blötlägg gelatin i kallt vatten i 15 minuter. Värm upp fruktpuréer. Smält gelatinet i micro och häll i purén. Låt svalna utan att stelna. Vänd ned marängen i purén. Vänd ned den lättvispade grädden. Fördela i formen. Frys i minst 4 timmar.
Skogsbärsgelé
Blötlägg gelatin i kallt vatten i 15 minuter. Koka upp puréer, glykos och 200 g socker. Blanda resterande socker med pektinet. Rör i pektinblandningen i purén och låt koka upp i 2 minuter under omrörning. Rör i citronsaft och låt koka upp igen. Smält gelatinet i den varma purén och mixa med stavmixer. Låt svalna något. Häll den flytande gelén över den djupfrysta kakan. Ställ kallt tills den satt sig.
Marsipanpynt
Färga marcipan i lila och blå toner. Använd silikonform med blommönster eller forma själv. Låt torka.
Montering
Skölj en kniv i varmt vatten och skär upp kakan medan den fortfarande är fryst. Placera på fat och låt tina i kylskåp. Pynta med marsipanblommor och färska skogsbär.