En färskost skapad för proffsen
Président Tartimalin är en klassisk färskost tillverkad i Frankrike. Med sin friska smak och krämiga konsistens är den en tacksam universalingrediens i det professionella köket.
Från färskostens hemland
Cream cheese förknippas ofta med USA och amerikanska cheesecakes, men det var i franska Normandie som man i mitten av 1800-talet började tillverka denna, lite gräddigare typ av färskost. Cream cheese, eller på franska fromage à la crème, görs av mjölk och grädde som värms upp och syras med bakteriekultur. När man silat bort vasslen får man kvar en härligt frisk och krämig ostmassa som bara behöver kryddas med en nypa salt.
”Tartimalin” betyder lätt att bre
Tartimalin (uttalas tarti’malä:n) är franska för ”lätt att bre” och Président Tartimalin har utvecklats med fokus på smörgåsar och baguetter, där du kan använda den naturell eller som bas i en spread. Med sin friska smak och krämiga konsistens är Tartimalin Färskost också perfekt till bakverk, desserter och glasyrer. Eftersom färskosten är kokbar är den även en mångsidig ingrediens i det varma köket.
Hårdtestad på caféer och restauranger
Président är Frankrikes ledande mejerivarumärke och utöver de klassiska franska ostarna erbjuder man ett brett sortiment av färskvaror. Tartimalin Färskost tillverkas i Frankrike enligt konstens alla regler och har hårdtestats av caféer, bagerier och restauranger. Tartimalin ingår i serien Président Proféssionel, som är särskilt framtagen för det professionella köket, och vi hoppas att du ska ha glädje av den i ditt!