Mejeri gör underverk i gröna rätter

Mejeriprodukter betraktas ofta som en viktig del av en hälsosam kost på grund av deras näringsprofil. Bland annat innehåller produkterna flera näringsämnen som är särskilt viktiga för äldre personer. De innehåller högkvalitativt protein, som är viktigt för att bevara muskelmassa och styrka, och är rika på kalcium, vilket är avgörande för att upprätthålla starka ben. Dessutom innehåller mejeriprodukter olika B-vitaminer, inklusive B12, som är viktiga för nervsystemets hälsa.

Lika viktigt som att tillföra näring hjälper mejeriprodukter till att addera smak och krämighet i vegetariska rätter. Flera mejeriprodukter, som ost och smör, har en rik och distinkt smak som förhöjer smakupplevelsen. Ost kan användas för att ge rätter en krämig och salt smak, medan smör kan lägga till en rik och nötaktig ton till många recept.

Vi har i samarbete med en dietist och kock tagit fram några recept att inspireras av som innehåller allt som de äldre behöver för att må bra. Recepten är anpassade för att kunna serveras till alla på boendet, även de som inte är vegetarianer.

Ladda ner eller beställ hem vår broschyr här!