Skånemejerier Äldreomsorg

Naturligt näringsrikt för äldre

De flesta äldre har minskad aptit och utan rätt kostplanering är det många som riskerar att bli undernärda. Med fler måltider, utspridda över dygnet, blir det lättare att få i sig tillräckligt med energi och näringsämnen. Livsmedelsverket rekommenderar därför sex måltider per dygn och att mellanmålen står för 30–40 % av näringsintaget.

Under konceptet “Naturligt näringsrikt för äldre” har vi på Skånemejerier Storhushåll byggt upp en bank av enkla recept för personal inom äldreomsorgen. Vårt fokus ligger på mellanmål och små måltider, där proteinrika mejerivaror som kvarg, cottage cheese och matyoghurt är perfekta basingredienser.

Utvalda produkter för äldreomsorgen

Lindahls kvarg

Lindahls Naturell Kvarg

Lindahls Naturell Kvarg med 9,2% fett är en perfekt produkt för äldreomsorgen. Den högre fetthalten kommer sig av att den magra färskosten blandas med grädde, vilket ger en krämigare och fylligare kvarg. Den naturella kvargen innehåller hela 9% protein och är en utmärkt ingrediens till röror, bakning och desserter.

Salakis Turkisk yoghurt

Salakis Turkisk yoghurt

Salakis Turkisk Yoghurt är en mild matlagningsyoghurt med behaglig syra och krämig konsistens. Yoghurten har hög näringstäthet och en syrlighet som motverkar muntorrhet hos äldre. Servera till frukost eller mellanmål, eller använd till kalla såser, röror och efterrätter, och i matlagning där du värmer, men inte kokar yoghurten.

Skånemejerier vispgrädde

Skånemejerier Vispgrädde

Skånemejeriers Vispgrädde 40% är en färsk grädde gjord på mjölk från gårdar i södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus. Vispgrädden har breda användningsområden och brukar vara särskilt uppskattat bland äldre. Den höga fetthalten är av stor nytta för äldre som riskerar undernäring.

Allerum – Svenska klassiker

Allerum ostklassiker

Allerum Grevé, Herrgård, Präst och Svecia tillverkas enligt traditionella, svenska recept på vårt mejeri i Kristianstad. Sin särskilt rika karaktär får de genom vårt omsorgsfulla hantverk och en noga avvägd lagring. Hårdost tillhör de mest proteinrika livsmedlen som går att få tag på och är naturligt rik på kalcium och vitamin D.

Bravo Smoothie

Bravo Smoothie

Precis som Bravos populära juicer innehåller Bravo Smoothie 100% frukt utan tillsatser. Smoothien är rik på C-vitamin och med det mixade fruktköttet ger den bra mättnadskänsla. Testa att blanda med turkisk yoghurt för ett mättande mellanmål eller som en fryst dessert.

Information & inspiration

Visa fler