Skånemejerier Restaurang & Storkök

Storkök & restaurang

Skånemejeriers produkter uppskattas av kockar på allt från stora kommunkök till små gourmetrestauranger. I vårt sortiment hittar du klassiska mejerivaror som grädde, gräddfil och crème fraiche i storförpackningar, liksom den populära turkiska och grekiska yoghurten från Salakis. Ljuva Ostcrème och Färskost Tartimalin är mångsidiga matlagninsgprodukter som utvecklats specifikt för det professionella köket.

Utvalda produkter för storkök och restaurang

Pannoumi

Pannoumi är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Osten har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Pannoumi tillverkas på vårt mejeri Kristianstad av svensk mjölkråvara. Finns som helbit, skivat, tärnat eller ostfärs.

Galbani Mozzarella Cocktail

Mozzarella Cocktail är Galbanis vidareutveckling av de traditionella mozzarellakulorna. Med 3 cm diameter har kulorna den perfekta storleken för en munsbit. Kulorna har en relativt fast konsistens så att de enkelt kan sättas på ett spätt eller på en tandpetare. Mozzarellakulorna ligger i saltlake för att bevara färskheten och levereras i praktisk 1 kg hink (ca 80 kulor).

Skånemejerier crème fraiche

Skånemejerier Crème fraiche

Skånemejeriers Crème Fraiche har gräddens fylliga smak kombinerat med en krämig konsistens och en frisk syrlighet. Vår crème fraiche passar utmärkt i alla former av matlagning och är gjord på mjölk från gårdar i södra Sverige med de högsta kraven på djuromsorg.

Président Bleu d’Auvergne

Président Bleu d’Auvergne

Bleu D’Auvergne är en cylinderformad ost med en gräddig ostmassa. Den har en pikant doft och en ren, skarp smak med en antydan av kryddor. Smaken blir mer markant allt eftersom osten mognar.

Rent smör

Rent Smör

Rent Smör är idealiskt att steka i eftersom det varken fräser eller mörknar vid upphettning. Vi tillverkar det genom att ta bort proteiner, mjölksocker och vatten från traditionellt smör, så att enbart ren smörolja blir kvar.

Prèsident Ljuva Ostcrème Original

Ljuva Ostcrème

Ljuva Ostcrème ger smak och konsistens åt allt från grytor och gratänger till soppor och såser. Vi tillverkar ostcrèmen på vårt mejeri i Kristianstad, av mjölk och grädde från svenska kor och fyllig cheddarost. Välj mellan Original, Stark och Laktosfri.