Pannoumi Stek & Grillost
Stekost har blivit ett populärt alternativ till köttet i hamburgaren men passar också utmärkt till sallader, grytor och som tapas. Pannoumi Stek & Grillost är både god och lättarbetad och innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött.
Sedan tidigare finns Pannoumi som helbit och skivad – och nu erbjuder vi ytterligare två varianter:
Pannoumi Tärnad är perfekt i grytan, i pytten och på pizzan. Pannoumi Ostfärs använder du till bollar och biffar eller i lasagne och andra färsrätter. Låt dig inspireras av våra recept!
Mitt-på-tallriken à la Skånemejeier
I samarbete med expertis från Frankrike har våra ostmästare utvecklat en grillost med optimal smak och konsistens. Vi tillverkar Pannoumi Stek & Grillost på vårt mejeri i Kristianstad och av mjölkråvara från gårdar i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus.
Pannoumi innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött och är ett utmärkt val för alla som vill variera sin kost. Stek eller grilla Pannoumi och servera som proteinet i hamburgaren, grytan eller salladen. Panera och fritera den till krispiga nuggets för tapasmenyn. Ostfärsen använder du till bollar och biffar eller i lasagne och andra färsrätter. Tärningarna är perfekta i grytan, i pytten och på pizzan. Välj mellan portionsskivor à 60 eller 100 gram, 600-grams helbit, ostfärs och färdigtärnad.
Till dig som väntat på en riktigt bra grillost
Högsta kvalitet
• Gjord på mjölk från gårdar i Skåne och södra Sverige
• Spänstig textur med läckert tuggmotstånd
• Mild, rund smak som är lätt att kombinera
• Toppbetyg av våra krävande kockar
Lätt att arbeta med
• Fin stekyta utan att osten fastnar
• Perfekt att fritera
• Kan frysas (bör då tinas helt före tillagning)
• Kan förberedas för värmehållning
• God även som kall, efter tillagning
Låg klimatpåverkan sett till näringsinnehåll
Pannoumi Stek & Grillost har ett betydligt lägre klimatavtryck än de flesta köttbaserade produkter. Om man jämför Pannoumi med växtbaserade köttalternativ kan visserligen klimatavtrycket per portion vara högre, men här bör man också väga in produkternas näringsinnehåll. Pannoumi har en proteinhalt på 21% och innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött. Att proteinet är fullvärdigt betyder att det innehåller alla de aminosyror som kroppen behöver, och sådant protein finns bara i animaliska livsmedel.
Lyckas med lunchekvationen!
I den här receptbroschyren har vi utgått från Pannoumi och kompletterat med generöst av närproducerade rotfrukter och grönsaker. Resultatet är en samling smakrika vardagsrätter som både dina matgäster och din ekonomi kommer att gilla. Intill varje recept hittar du en beräkning av näringsvärde och klimatavtryck per portion liksom hur många svenska råvaror som receptet innehåller.
Tips för tillagning
Stek
Använd stekpanna eller stekhäll. 3–4 minuter per sida är ett bra riktmärke för att få till den rätta, krispiga ytan.
Grilla
Använd grillgaller eller grillpanna för att fram de där läckra grillränderna. Pensla osten med olja så släpper den lättare.
Grytor, soppor och gratänger
Hacka eller strimla osten och använd som protein i grytor, gratänger och soppor. Osten är enkel att förbereda och behåller sin spänst vid varmhållning.
Fritera utan panering
Pannoumi funkar fint att fritera som den är, i bitar eller skivor. Fritera i 185 grader i 2–3 minuter.
Fritera med panering
Fritera med panko för en extra krispig yta. Fritera i 185 grader i 2–3 minuter. Perfekt som fingermat eftersom bitarna inte blir så flottiga.
“När jag jämför marknadens ledande grillostar är Pannoumi vinnaren i både smak och handhavande”.
Anders Tegnér, Matutvecklare & kock
Jorden runt med Pannoumi
Med sin milda, runda smak är Pannoumi Stek & Grillost perfekt att matcha med smakrika ingredienser av alla de slag. Som inspiration har vi tagit fram en samling recept där vi placerar vår svenska grillost i lättlagade, vegetariska rätter från en rad spännande kök runtom i världen. Vad sägs om Pannoumi Teriyaki, Pannoumi Chimichurri eller Pannoumi Chakalaka? Recepten hittar du här.