Skånemejerier Pannoumi

Pannoumi Stek & Grillost

Stekost har blivit ett populärt alternativ till köttet i hamburgaren men passar också utmärkt till sallader, grytor och som tapas. Pannoumi Stek & Grillost är både god och lättarbetad och innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött. 

Mitt-på-tallriken à la Skånemejeier

I samarbete med expertis från Frankrike har våra ostmästare utvecklat en grillost med optimal smak och konsistens. Vi tillverkar Pannoumi Stek & Grillost på vårt mejeri i Kristianstad och av mjölkråvara från gårdar i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus. 

Pannoumi innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött och är ett utmärkt val för alla som vill variera sin kost. Stek eller grilla Pannoumi och servera som proteinet i hamburgaren, grytan eller salladen. Panera och fritera den till krispiga nuggets för tapasmenyn. Välj mellan lättarbetade portionsskivor à 60 eller 100 gram och flexibel 600-grams helbit att skiva eller tärna. 

Till dig som väntat på en riktigt bra grillost

Högsta kvalitet
• Gjord på mjölk från gårdar i Skåne och södra Sverige
• Spänstig textur med läckert tuggmotstånd 
• Mild, rund smak som är lätt att kombinera
• Toppbetyg av våra krävande kockar

Lätt att arbeta med
• Fin stekyta utan att osten fastnar
• Perfekt att fritera
• Kan frysas (bör då tinas helt före tillagning)
• Kan förberedas för värmehållning
• God även som kall, efter tillagning

“När jag jämför marknadens ledande grillostar är Pannoumi vinnaren i både smak och handhavande”. 

Anders Tegnér, Matutvecklare & kock

Tips för tillagning

Stek
Använd stekpanna eller stekhäll. 3–4 minuter per sida är ett bra riktmärke för att få till den rätta, krispiga ytan. 

Grilla
Använd grillgaller eller grillpanna för att fram de där läckra grillränderna. Pensla osten med olja så släpper den lättare. 

Grytor, soppor och gratänger
Hacka eller strimla osten och använd som protein i grytor, gratänger och soppor. Osten är enkel att förbereda och behåller sin spänst vid varmhållning. 

Fritera utan panering
Pannoumi funkar fint att fritera som den är, i bitar eller skivor. Fritera i 185 grader i 2–3 minuter.

Fritera med panering
Fritera med panko för en extra krispig yta. Fritera i 185 grader i 2–3 minuter. Perfekt som fingermat eftersom bitarna inte blir så flottiga. 

Pannoumi Stek & Grillost

Pannoumi Helbit

Pannoumi Helbit

Pannoumi Helbit 600 g har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Pannoumi tillverkas på vårt mejeri i Kristianstad av svensk mjölkråvara.

Pannoumi Portionsskivor

Pannoumi Portionsskivor

Pannoumi Portionsskivor har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Välj mellan 60-gramsskivor (20-pack) och 100-gramsskivor (10-pack). Pannoumi tillverkas på vårt mejeri i Kristianstad av svensk mjölkråvara.

Recept